Zde se nacházíte: / Sušička ovoce

Sušička ovoce

(3) Bielmeier
Sušička ovoce

BIELMEIER sušička ovoce prodlouží Vaší rodině sezónu plnou ovocné chuti, a to tím nejzdravějším způsobem.

Už po staletí je sušení nejpřirozenější metodou dlouhodobého skladování potravin. Sušička ovoce kombinuje starý funkční princip spolu s nejnovější technologií. U sušení je snížen pouze obsah vody, zatímco veškeré biologicky hodnotné látky zůstávají zachovány, a to bez konzervačních látek a jiných chemikálií.

 

Díky třístupňovému ventilátoru, který zajišťuje rovnoměrný ohřev vzduchu v každém patře a odvětrávání každého sušícího plata zvlášť, je zaručená velmi šetrná konzervace ovoce, zeleniny nebo bylinek.

Přístroj lze používat max. se 6-ti sušícími platy najednou. 

Pro úspěšné začátky v sušení potravin je v balení přiložen podrobný návod k použití s nápaditými recepty a jednotlivými časy sušení.


Princip sušení


BIELMEIER sušička ovoce pracuje na jednoduchém principu sušení: třístupňový ventilátor vhání vzduch centrálně ze shora směrem dolů a je ohříván rovnoměrně speciální topnou spirálou. Vzduch je lehkým přetlakem rozdělen do každého patra, kde šetrným způsobem vysušuje potraviny. Každé sušící plato má vlastní odvětrávání, aby byly zachovány jednotlivé vůně v případě sušení více druhů najednou. Sušička ovoce je vybavena časovačem, který po dokončení nastaveného času automaticky přeruší proces sušení. Potraviny jsou tak optimálně zakonzervovány a vydrží i měsíce v uzavřené skleněné nebo plastové nádobě.


Správné nastavení teploty je důležité

  • Stupeň 1asi 20°C přesahující teplotu okolí pro pro bylinky houby
  • Stupeň 2 asi 40°C přesahující teplotu okolí pro veškerou zeleninu a choulostivé druhy ovoce
  • Stupeň 3 asi 60°C přesahující teplotu okolí okolí pro ostatní druhy ovoce
  •  

Obecně na téma sušení


Vysoušení je prastará technologie jak uchovat maso, ovoce a další potraviny v dlouhodobě trvanlivém stavu. Sušení za normálních teplot, nízké vlhkosti, v proudícím vzduchu a za přítomnosti slunečních paprsků, je jedna z nejstarších metod konzervace. Principem je postupné vysušování kousků nakrájených na tenké plátky, což zajišťuje rovnoměrnou dehydrataci.

Snížením obsahu vody v rozsahu od 20% - 25% vydrží potraviny déle trvanlivé a zabraní se tak předčasnému kazení nebo plesnivění. Chuť zůstane nejen zachována, ale dokonce se i částečně zvýrazní. Před dalším zpracováním by se měla většina sušených potravin, jako jsou například houby, krátce namočit.  

Sušit můžete ovoce (kolečka jablek, hrozny, drobné ovoce atd.), bylinky, houby, luštěniny (hrášek, čočka, fazole), obiloviny, ryby, maso (šunka) a mnoho dalších potravin.

     


Výrobků na stranu: 18 36 72 Galerie Malé řádky
Třídit podle:  Název Cena
Sušička Ovoce Bielmeier BHG 601 Sušička Ovoce Bielmeier BHG 601 Kód: 601127 Skladem
BIELMEIER sušička ovoce BHG 601 pro šetrné uchování potravin bez…
1.640,00 Kč
BIELMEIER Motorová část 060151 BIELMEIER Motorová část 060151 Kód: 060151 Poslední kusy na skladě!
BIELMEIER Motorová část, náhradní díl pro BIELMEIER sušičku ovoce BHG 601
1.150,00 Kč
BIELMEIER Sada sušících plat BHG 601/ 2ks BIELMEIER Sada sušících plat BHG 601/ 2ks Kód: 060129 Skladem
BIELMEIER Sada sušících plat pro BIELMEIER sušičku ovoce BHG 601
350,00 Kč
Výrobků na stranu: 18 36 72
Třídit podle:  Název Cena